علت شکست رژیم غذایی چیست؟

به گزارش وبلاگ دانشگاه، امروزه گرفتن رژیم غذایی برای لاغری رایج است، اما اینکه چرا خیلی از رژیم های غذایی به شکست منجر می شوند را در این مطلب بخوانید.

علت شکست رژیم غذایی چیست؟

به گزارش فارس، امروزه گرفتن رژیم غذایی یک امر رایج شده است. خیلی از افراد خواسته یا ناخواسته وارد این فرایند می شوند و خیلی از رژیم های غذایی به شکست منجر می شوند. در اینجا علت های اصلی شکست رژیم غذایی را مطرح خواهیم کرد:

شاید یکی از مهم ترین علت شکست رژیم غذایی، کم خونی فقر آهن باشد. تحقیقات نشان می دهد که کم خونی فقر آهن منجر به میل شدید به شیرینی و احساس ضعف شدید می گردد. این مسأله در شکست رژیم غذایی به خصوص در زنان نقش چشم گیری دارد.

از دیگر علل شکست رژیم غذایی، دریافت رژیم های مختلف و رها کردن آن ها می باشد. دانستن این نکته بسیار مهم است که شما هر باری که رژیم غذایتان را رها می کنید، دفعه بعدی وزن کم کردن شما سخت تر می گردد.

رژیم های غذایی خاص نیز منجر به شکست می شوند. رژیم های غذایی که در روز های هفته فرد را مجبور به استفاده از غذا های خاص می نمایند یا محدودیت های بیش از حد را در رژیم اعمال می نمایند نیز منجر به شکست می شوند.

رژیم غذایی خود سرانه، یکی دیگر از علل مهم شکست رژیم غذایی است. پبشنهاد می گردد برای جلوگیری از این موضوع، حتماً رژیم غذایی از متخصصین تغذیه دریافت نماید.

انتظار زیاد از حد از خود نیز یک علت مهم شکست در رژیم است. از این گذشته، باید این نکته را بدانید که کاهش وزن اصولی یعنی اینکه فرد در یک ماه بین 2 تا 4 کیلوگرم وزن کم کند و مطمئناً کاهش وزن بیشتر عوارضی از جمله کبد چرب در پی خواهد داشت.

توصیه می گردد که برای کاهش وزن، کنار رعایت برنامه غذایی درست روزانه 6 تا 8 لیوان آب نوشیده گردد. نوشیدن آب علاوه بر دفع-سموم، به روند کاهش وزن هم یاری می نماید. طبق گزارش وبسایت WebMD اگر فقط قبل از یک وعده غذایی خود آب بنوشید، به کاهش 75 درصدی کالری و کاهش مصرف 27000 هزار کالری در سال منتهی خواهد شد.

شیوه زندگی پر استرس می تواند مستقیماً با مسائل تناسب اندام همراه باشد. استرس سطح هورمون کورتیزول را افزایش می دهد که علاوه بر بروز حالات هیجانی ناآرام، تمایل به مصرف کالری بیشتر نیز را افزایش می دهد.

اختلالات هورمونی مانند کم کاری تیرویید، سندرم تخمدان پلی کیستیک و مقاومت به انسولین مانع از لاغری می شوند.

بی خوابی و اختلالات خواب بر ریتم متابولیسم و عملکرد هورمون های گرسنگی مانند لپتین و گرلین تأثیر می گذارد. لپتین مسوول فرستادن پیغام های دست کشیدن از غذا خوردن به مغز است، در حالی که گرلین گرسنگی را تحریک می نماید. افرادی که از بی خوابی رنج می برند یا ساعات کمی در شبانه روز می خوابند دچار سطح پایین لپتین و افزایش گرلین هستند. پس بی خوابی منجر به چاقی می گردد.

سندرم شب خوری (NES) از دیگر علل شکست رژیم غذایی است. مبتلایان به این سندرم، بخش اعظم غذایشان را طی ساعات شب و در پی بیداری های مکرر دریافت می نمایند.

احساس گرسنگی یکی دیگر از علل شکست رژیم است. رژیم غذایی باید به صورتی تنظیم گردد که این احساس در آن حداقل باشد.

ترکیب بدن شما در نوع رژیم غذایی شما اثرگذار است. بعضی تحقیقات بیان می نماید که هرچند زنان به رژیم غذایی پایبندتر هستند، اما احتمال شکست رژیم به علت سطح چربی بیشتر در آن ها، بالاتر است.

گرسنه بودن به معنای وزن کم کردن نیست. بسیاری از افراد با این تصور که گرسنه بودن و دست کشیدن از وعده های غذایی به آن ها در لاغر شدن یاری می نمایند، زمان های زیادی را بدون خوردن غذا طی می نمایند.

اما بهتر است بدانید که این کار شما را بیشتر در معرض چاقی قرار می دهد. بجای این کار باید در هر وعده غذایی در پی خوراکی هایی باشید که مدت زمان بیشتری شما را سیر نگه دارد.

تا به امروز عملکرد های زیادی را در خصوص ویتأمین D شنیده اید، اما جالب است بدانید که اگر بدن شما با کمبود این ویتأمین روبرو باشد، فرایند سوختن چربی ها نیز مختل خواهد شد.

منبع: فرارو

به "علت شکست رژیم غذایی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت شکست رژیم غذایی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید