موافقت جهانگیری با معافیت تورهای ورودی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده

به گزارش وبلاگ دانشگاه، در سال های اخیر و با توجه به مسائل مالی و محدودیت های بین المللی ایران، تصمیماتی در جهت تسهیل ورود گردشگران به ایران اتخاذ شده تا شاید قدم هایی ولو کوچک در راستای شعار سالیان اخیر مسئولان در زمینه جایگزینی از کوشش ها برای لغو ویزا با بعضی کشورها تا حذف مهر ورود از گذرنامه گردشگران خارجی و حالا در آخرین اقدام جهانگیری، معاون اول رییس جمهور با معافیت تورهای ورودی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده موافقت کرد. بر همین اساس تورهای ورودی به کشور از پرداختن مالیات بر ارزش افزوده معاف و از مصادیق ارز آوری و صادرات خدمات شمرده شدند. اقدامی که شاید بتوان آنرا راهی برای تسهیل ورود گردشگران و ایجاد انگیزه برای دفاتر خدمات مسافرتی که در زمینه اجرای تورهای ورودی فعالیت دارند، دانست.

موافقت جهانگیری با معافیت تورهای ورودی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده مالیات غیر مستقیمی است که مصرف نماینده آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات می پردازد و دریافت نماینده (فروشنده) موظف است میزان مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند. از آنجا که فروشنده نیز ضمن خرید اولیه چنین مالیاتی را پرداخته ولی مصرف نماینده محسوب نمی گردد، حق دارد کل مالیات های ارزش افزوده پرداختی خود را از کل مالیات بر ارزش افزوده های دریافتی کسر نموده و مابه تفاوت را به دولت بپردازد.

از سال 94 که این قانون وضع شده و برای هر کالایی مالیات بر ارزش افزوده تعلق گرفت، اما طبق قانون، کالاهای صادراتی غیرنفتی از پرداخت این مالیات، معاف بودند چند سال بود که فعالان جهانگردی کوشش می کردند تا به دولت ثابت نمایند که جهانگرد ورودی به کشور به نوعی صادرات غیر معکوس محسوب می گردد، چون با ورود جهانگرد، ارز به داخل ایران می آید و باید طبق این قانون از پرداخت مالیات معاف شوند.

از طرف دیگر جهانگرد خارجی چندین بار مالیات بر ارزش افزوده می داد، از جمله هنگام خرید اتاق هتل، تور ورودی، رستوران، بلیت هواپیما از همین رو دفاتر خدمات مسافرتی خارجی زیر بار پرداخت این هزینه به شرکت های ایرانی نمی شدند. در این باره ابراهیم پورفرج رئیس جامعه تورگردانان کشور گفته بود که بسیاری از شرکت های مسافرتی خارجی این کار ما را کلاهبرداری می دانند. تورهای ورودی ایران به طورکلی 10 درصد سود می نمایند که دولت با اعمال 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده در عمل کمر به تخریب بخش خصوصی فعال در این زمینه بسته است. تورهای ورودی براساس قانون از مالیات و عوارض معاف هستند اما به علت اصرار دولت بر دریافت مالیات بر ارزش افزوده و تمایل دولت به افزایش آن با خطر تعطیلی روبه رو شده اند.

از طرفی علی اصغر مونسان رئیس، سازمان میراث فرهنگی اعلام می کرد که نمی توان قانون کشور را عوض کرد و مالیات کلاً حذف گردد، اما باید کوشش کنیم تا این حذف مالیات بر ارزش افزوده، روی تورهای ورودی اجرایی گردد. تا اینکه بالاخره این اقدام انجام شد و معاون اول رئیس جمهور با معافیت تورهای ورودی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده موافقت کرد. چون اسحاق جهانگیری در نامه سازمان میراث فرهنگی در مورد درخواست معافیت دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی فعال در زمینه تورهای ورودی به کشور از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده پی نوشت کرد که: آمدن جهانگرد به کشور از مهمترین مصادیق ارز آوری است. لطفاً راهکاری پیدا کنید که از امتیازات برخوردار و در این شرایط که دیگر مبادی صادرات کالا با مشکل رو به رو شده، این مسیر باز و شکوفا گردد.

پس از آن هم سید جواد موسوی، مدیر کل نظارت و ارزیابی خدمات جهانگردی در نامه ای به ابراهیم پورفرج رئیس جامعه تورگردانان کشور و حرمت الله رفیعی، رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی ایران نوشت: موضوع معافیت دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی فعال در زمینه تورهای ورودی به کشور از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، یکی از دغدغه های فعالان حوزه بوده است. در همین چارچوب سازمان متبوع در جهت حمایت از دفاتر فعال در این حوزه نسبت به پیگیری این مهم اقدام نموده و با انعکاس آن به معاونت حقوقی ریاست جمهوری، انجام پیگیری های مستمر و ارائه نتایج آن به معاون اول رئیس جمهور اهتمام نموده که خوشبختانه کوشش های انجام شده منتج به نتیجه شده و طی ابلاغیه تاریخ 21 اردیبهشت ماه سال 98 دستور مساعد از سوی معاون اول رئیس جمهور صادر شده، بنابراین ضمن همراهی و هماهنگی با این سازمان در اسرع وقت پیگیری های لازم برای تسریع در تحقق این مهم به وسیله مرجع ذی رابط به عمل آید.

در واقع این معافیت برای همه فعالیت های دفاتر خدمات جهانگردی نخواهد بود، چرا که فروش بلیت و یا تور داخلی و یا اعزام جهانگرد از ایران به کشورهای دیگر شامل مصادیق ارزآوری نیست. بنابراین تنها دفاتری از این مالیات معاف شدند که بتوانند ثابت نمایند که در زمینه تورهای ورودی فعالیت نموده و جهانگرد خارجی به ایران آورده اند. اکنون این صنف باید پیگیری ها لازم را انجام دهند تا در روزهای آینده این اقدام و نامه نگاری ها اجرایی گردد.

منبع: مهر

منبع: همگردی

به "موافقت جهانگیری با معافیت تورهای ورودی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موافقت جهانگیری با معافیت تورهای ورودی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید