اظهارات مقام های غربی درباره آغاز دوران ریاست جمهوری بایدن
به گزارش وبلاگ دانشگاه، بعد از آنکه جو بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا سوگند یاد کرد و رسماً به قدرت رسید برخی مقام های غربی با ارائه اظهارات و انتشار بیانیه هایی در این خصوص اظهار نظر کردند.
به گزارش گروه سیاسی وبلاگ دانشگاه، برخی مقام های غربی بعد از آنکه جو بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا سوگند یاد کرد، اظهاراتی را در این خصوص ابراز داشتند.
به نوشته خبر گزاری رویترز، برخی مقام هایی غربی از جمله بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس و جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا که به آغاز دوران ریاست جمهوری بایدن واکنش نشان داده اند به شرح ذیر هستند:
اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا
فن در لاین با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: ایالات متحده بازگشته است و اروپا آماده است تا با یک شریک قدیمی و مورد اعتماد دوباره ارتباط برقرار کند و روح تازه ای به اتحاد محبوبمان ببخشد. من مشتاقانه منتظر همکاری با جو بایدن هستم.
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس
جانسون در اظهاراتی در مجلس کشورش گفت: من مشتاق هستم تا با او (بایدن) و دولت جدید وی همکاری کنم، شراکت میان کشور هایمان را تقویت و بر اولویت های مشترکمان کار کنیم؛ که این ها از مقابله با تغییرات اقلیمی تا باز گردندان شرایط بهتر بعد از بیماری همه گیری (کرونا) و تقویت امنیت فراآتلانتیک هستند.
والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان
اشتاین مایر در نطقی ویدئویی گفت: امروز، روز خوبی برای دموکراسی است. دموکراسی در ایالات متحده آمریکا با چالش های بزرگی روبه رو شده است و در برابر آن استقامت کرده است. به رغم تلاش ها برای از هم گسیختن ساختار نهادی آمریکا، کارکنان انتخاباتی، فرمانداران، قوه قضائیه و کنگره قدرت خود را ثابت کردند.
وی افزود: از اینکه امروز جو بایدن به عنوان رئیس جمهور سوگند یاد می کند و به کاخ سفید نقل مکان می کند بسیار احساس آرامش دارم. من می دانم که بسیاری از مردم آلمان نیز این احساس را دارند.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا
سانچز در یک سخنرانی عمومی گفت: پیروزی بایدن نشان دهنده پیروزی دموکراسی بر راستگرایی افراطی و سه روش آن یعنی فریب گسترده، اختلاف ملی و سوءاستفاده از نهاد های دموکراتیک حتی به صورت خشونت آمیز است ... پنج سال پیش، ما فکر می کردیم ترامپ یک شوخی بود، اما پنج سال بعد متوجه شدیم که او قدرتمندترین دموکراسی جهان را به خطر انداخته است.
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا
ترودو در بیانیه ای گفت: کانادا و آمریکا همزمان که با بیماری کووید-19 مبارزه می کنیم، همکاری را ادامه خواهیم داد و از بهبود شرایط اقتصادی پایدار حمایت می کنیم و شرایط را برای همه بهتر خواهیم کرد.
وی افزود: ما همچنین برای پیشبرد اقدامات اقلیمی و رشد واضح اقتصادی، ترویج فراگیری و تنوع و ایجاد مشاغل و فرصت های مناسب برای طبقه متوسط مردمانمان ضمن مشارکت در دموکراسی، صلح و امنیت در داخل و در جهان، با یکدیگر همکاری خواهیم کرد.
جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا هم روز گذشته (سه شنبه) در اظهاراتی در مجلس کشورش گفته بود: ما منتظر ریاست جمهوری بایدن هستیم و با توجه به ریاستمان در گروه 20، ما فوراً همکاری با یکدیگر را آغاز خواهیم کرد. ما یک برنامه کار مشترک و قوی داریم که شامل چندجانبه گرایی مؤثر که هر دو طرف خواستار آن هستند، تغییرات اقلیمی و تحولات دیجیتالی و طبیعی و فراگیری اجتماعی می باشد.
بایدن ساعاتی پیش به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا، سوگند یاد کرد و رسماً رئیس جمهور این کشور شد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا نیز که در مراسم تحلیف بایدن حضور نداشت پیش از برگزاری این مراسم از هواداران خود خداحافظی کرد و گفت: ما به نحوی باز خواهیم گشت.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سوم نوامبر 2020 (سه شنبه 13 آبان) برگزار گشت و ترامپ و تیم او بعد از اعلام پیروزی بایدن در انتخابات ادعا های بسیاری در خصوص بروز تقلب در انتخابات مطرح کردند.
ادعا های ترامپ با وجود اینکه راه به جایی نبرد، اما وی پیروز به تحریک هوادارانش شد. چهار شنبه دو هفته گذشته در حالی که جلسه مشترک کنگره آمریکا برای تأیید نهایی پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری در حال بر گزاری بود، عده ای از هواداران ترامپ به تحریک وی به داخل ساختمان کنگره یورش بردند.
منبع: خبرگزاری دانشجو