مشکل دانلود از گوگل پلی استور و 15 روش برای حل آن
به گزارش وبلاگ دانشگاه، اگر شما هم تا به امروز حین دانلود از گوگل پلی با پیام خطا و یا مشکلاتی دیگر از قبیل Waiting for Download روبرو شده اید، نگران نباشید. در این مطلب به آنالیز مهم ترین مشکل دانلود از گوگل پلی استور پرداخته و روش هایی برای حل آن را به شما عزیزان پیشنهاد می دهیم.
معمولا برای دانلود برنامه های اندرویدی، گوگل پلی اولین و بهترین انتخاب کاربران است. به عبارتی باید گفت درست ترین انتخاب هم همین فروشگاه خواهد بود چون نه تنها غنی از تمام برنامه های مورد احتیاج کاربران است بلکه از نظر امنیتی نیز خطری گوشی را تهدید نمی نماید.
اما گاهی اوقات این فروشگاه با مسائلی در دانلود روبرو می شود که یکی از بارزترین آن، ماندن روی صفحه دانلود است. مثلا پیام Waiting for Download را مشاهده می کنید اما اگر آن را به حال خود راه کنید هیچوقت برنامه را برایتان دانلود و نصب نمی نماید. در این مطلب به معرفی راه چاره هایی برای این مشکل می پردازیم که امیدواریم برای شما عزیزان مفید واقع شود.
اما قبل از پرداختن به معرفی روش ها، ذکر یک مشکل و راه چاره آن لازم است. کاربرانی با ip ایران نمی توانند یک سری برنامه ها را از پلی استور دریافت نمایند چون معمولا با پیام آزار دهنده این مورد در کشور شما در دسترس نیست روبرو می شوند. حتی گاهی اوقات اگر پلی استور را باز نموده و کلمه player را جست و جو کنید، برای مثال 10 مورد برایتان به نمایش در خواهد آمد اما بعد از انجام مراحلی که در زیر به شما آموزش خواهیم داد، این تعداد بیشتر خواهد شد و می توانید بدین ترتیب به برنامه اصلی و یا به همان برنامه ای که در کشور ما در دسترس نبود دسترسی داشته باشید. (روش شماره یک، پیشنهاد شخصی است).
1. حل مشکل دانلود از گوگل پلی استور - تغییر IP
- قدم اول، نصب یک برنامه تغییر IP خوب است. اگر از برنامه ای استفاده می کنید که رضایت بخش هستند، خب ایراد خاصی ندارد چون مادامی که یک اپلیکیشن خوب در اختیار داشته باشید همه چیز بدون مشکل پیش خواهد رفت.
- بعد از اینکه از اتصال و عملکرد صحیح تغییر IP مطمئن شدید، همه برنامه های پس زمینه را بسته و به تنظیمات گوشی بروید. به قسمت برنامه ها (app) رفته و پلی استور را از بین آن ها انتخاب کنید. روی گزینه حافظه یا مدیریت حافظه (در گوشی های مختلف این تنظیمات متفاوت است) کلیک نموده تا با گزینه های پاک کردن داده و پاک نموده حافظه پنهان روبرو شوید. در اینجا فقط کافی است روی گزینه دوم یعنی پاک کردن حافظه پنهان کلیک کنید و باز هم تمام برنامه ها را ببندید. در حالی که برنامه تغییر IP روشن است، به پلی استور مراجعه نموده و هرچه را که مد نظرتان است دانلود کنید.
با این روش، 90 درصد مسائلی که حین دانلود برنامه از پلی استور با آن روبرو می شوید حل خواهد شد اما اگر هم این اتفاق رخ نداد، روش های زیر را امتحان کنید.
2. حل مشکل دانلود از گوگل پلی استور - ریستارت کردن گوشی
بعد از رخ دادن هر مسئله ای برای گوشی که در حل آن ناتوان هستید، ابتدا یک بار آن را خاموش و روشن یا به اصطلاح ریستارت کنید. همین اقدام ساده گاهی اوقات نتایج خوبی را برایتان در پی خواهد داشت بنابراین آن را دست کم نگیرید. اگر با این روش مشکل حل نشد، سراغ روش دوم بروید در غیر این صورت، هیچ تنظیمات دیگری را تغییر ندهید.
3. حل مشکل دانلود از گوگل پلی استور - شرایط اینترنت
گاهی اوقات پیش آمده به خاطر سرعت پایین اینترنت، پلی استور از دانلود یک برنامه ناتوان می ماند و از این فرایند فقط پیام Waiting for Download را مشاهده خواهید کرد که آن هم بدون تغییر است. بنابراین یک بار با اینترنت همراه، فرایند دانلود را از سر بگیرید و اگر باز هم مشکل وجود داشت سراغ راه چاره چهارم بروید. در غیر این صورت باید چک کنید آیا کند بودن سرعت اینترنت فقط در گوگل پلی رخ می دهد یا هر سایت دیگری که قصد ورود به آن را دارید. اگر مشکل از سرعت اینترنت است در حالی که سرویس مورد استفاده پهنای باند زیادی دارد، باید با سرویس دهنده اینترنت تماس بگیرید.
4. حل مشکل دانلود از گوگل پلی استور - شرایط حافظه
کمبود حافظه، از مسائل رایجی است که معمولا متوجه آن خواهید شد. همواره یک پیام در کادری نسبتا عظیم حین دانلود یا بروزرسانی برنامه ها ظاهر شده و شما را از اینکه عدم وجود حافظه کافی مانع نصب و یا بروزرسانی برنامه می شود مطلع می سازد.
برای چک کردن شرایط حافظه می توانید به تنظیمات و سپس حافظه رفته تا ببینید دقیقا چه موردی (فایل شخصی، برنامه و …) باعث اشغال آن شده. در آن قسمت می توانید مدیریت بهتری روی گوشی داشته باشید و حتی با پاک کردن حافظه پنهان برنامه ها، فضای خالی مورد نظر خود را ایجاد کنید.
به طور کلی همواره سعی کنید برنامه های غیر ضروری را از روی گوشی پاک کنید و عکس و فیلم ها و به طور کلی فایل های شخصی را هرازچندگاهیبه درون کامپیوتر، لپ تاپ یا کارت حافظه جانبی منتقل کنید. خصوصا اگر میزان حافظه گوشی شما کمتر از 32 گیگابایت است.
پردرآمدترین و پرطرفدارترین اپلیکیشن ها و بازی های موبایل طی یک دهه گذشته
5. تاریخ و ساعت گوشی را تنظیم کنید
گاهی اوقات تنظیم نادرست تاریخ و ساعت گوشی باعث بوجود آمدن مسائلی در دانلود از پلی استور می شود. برای عادی شدن روال دانلود، حتما باید آن را تنظیم کنید که خب در بیشتر مواقع این تنظیمات درست هستند چون بعید به نظر می رسد کاربری با تنظیمات نادرست تاریخ و ساعت از گوشی استفاده کند.
با این اوصاف، برای اعمال تغییرات در این زمینه به تنظیمات رفته و روی گزینه مدیریت عمومی کلیک کنید. سپس می توانید تاریخ و ساعت را با لمس گزینه Date and Time تغییر دهید. معمولا ورود به این بخش از تنظیمات بسته به مدل گوشی، متفاوت خواهد بود.
همچنین می توانید در همان قسمت با یکبار فعال و غیبرطرفال کردن تنظیمات اتوماتیک تاریخ و ساعت و سپس ریستارت کردن گوشی، شرایط دانلود از گوگل پلی را چک کنید. اگر هیچ یک از این روش ها پاسخ گوی مشکل شما نبود، می توانید سراغ روش بعدی بروید.
6. چک کردن شرایط دانلود از گوگل پلی
گوگل پلی معمولا از شما می خواهد بین وای فای، اینترنت داده و یا هیچکدام (پرسیدن برای هر دفعه)، روشی را برای دانلود برنامه ها انتخاب کنید. اگر اجازه دانلود تنها زمانی که یکی از این ها فعال باشند، به برنامه داده شود، هنگام دانلود با مشکل روبرو خواهید شد. بنابراین سری به این قسمت زده و مطمئن شوید دانلود روی همان اینترنتی صورت می گیرد که از آن استفاده می کنید.
7. غیر فعال کردن بروزرسانی اتوماتیک
گاهی اوقات فعال کردن بروزرسانی اتوماتیک باعث کند شدن فرایند دانلود و شاید قطع شدن آن شود. بنابراین بهتر است بروزرسانی اتوماتیک برنامه ها را در شرایطی که اینترنت ضعیفی دارید و یا به طور کلی با پلی استور به مشکل برخوردید، غیبرطرفال کنید.
برای غیر فعال کردن بروزرسانی اتوماتیک یک برنامه خاص، مطابق تصویر در صفحه مربوط به آن در پلی استور روی سه نقطه کلیک نموده و بروزرسانی اتوماتیک را خاموش کنید.
به طور کلی هم می توانید با ورود به تنظیمات برنامه گوگل پلی، گزینه Dont auto-update apps را فعال کنید. با فعال کردن این گزینه از این پس تنها اعلان وجود بروزرسانی را دریافت خواهید کرد و برای دانلود آن باید خودتان دست بکار شوید.
8. حل مشکل دانلود از گوگل پلی استور - کنترل والدین
کنترل والدین به عنوان یکی از قابلیت هایی شناخته می شود که با فعال کردن آن دسترسی به یک سری از نقاط حساس گوشی سخت می شود. در گوگل پلی هم این قابلیت به صورت پیش فرض وجود دارد و اگر فعال باشد شاید اجازه دانلود یا بروزرسانی برنامه ها را به شما ندهد.
برای غیر فعال کردن کنترل والدین کافی است مجددا وارد تنظیمات برنامه گوگل پلی استور شده و گزینه Parental Control را لمس کنید. در این قسمت یا آن را کاملا غیر فعال و یا بنا به نوع احتیاج خود شخصی سازی کنید.
9. پاک کردن داده و حافظه پنهان گوگل پلی
آموزش نحوه پاک کردن حافظه پنهان و داده پلی استور را در روش 1 شرح دادیم و بنابراین مجددا آن را شرح نخواهیم داد. گاهی اوقات پاک نموده حافظه پنهان و داده باعث می شود تمام تنظیماتی که توسط شما روی آن برنامه اعمال شده بود پاک شود و به عبارتی برنامه به حالت پیش فرض خود برشود. بدین ترتیب ممکن است مسائلی که درگیر آن هستید حل شود.
توجه داشته باشید که بعد از پاک نموده حافظه پنهان یک برنامه، مشکل خاصی پیش نمی آید اما اگر داده های آن را هم پاک کنید، بدین صورت خواهد بود که گویا برنامه را به تازگی نصب نموده اید. به همین خاطر اگر برنامه هایی نظیر اینستاگرام، توییتر، فیسبوک و … روی گوشی خود نصب دارید و رمز ورود به این برنامه ها را نمی دانید، سعی کنید ابتدا راهی برای یافتن آن پیدا نموده و سپس به پاک کردن داده برنامه مورد نظر اقدام کنید.
اما اگر پاک کردن حافظه کش و داده کاری از پیش نبرد، می توانید این عمل را برای برنامه گوگل پلی سرویس انجام دهید تا بدین ترتیب حافظه نهان و داده تمام برنامه ها و خدمات گوگل پاک شود.
10. دسترسی گوگل پلی به حافظه
معمولا برنامه های مختلف برای عملکرد صحیح، احتیاج به دسترسی به حافظه و دیگر بخش های گوشی دارند. گوگل پلی و به طور کلی خدمات گوگل هم از این قاعده مستثنی نیستند. چون این برنامه ها به طور پیش فرض روی گوشی نصب شده اند، معمولا مسئله ای از بابت دسترسی در آن ها وجود ندارد. اما ممکن است گاهی اوقات به اشتباه یا به هر دلیلی این دسترسی قطع شود و لذا احتیاج خواهید داشت مجددا آن را تنظیم کنید.
برای این کار به تنظیمات گوشی رفته و با لمس برنامه ها، گوگل پلی استور یا پلی سرویس را پیدا کنید. سپس با رفتن به منوی هر یک و در قسمت App Permissions، دسترسی آن ها را به همه آنچه که ممکن است فعال کنید. سپس می توانید یک بار دیگر به برنامه مراجعه نموده و شرایط دانلود را چک کنید.
گوگل 600 برنامه حاوی تبلیغات مزاحم را از پلی استور حذف کرد!
11. حل مشکل دانلود از گوگل پلی استور - غیبرطرفال کردن برنامه تغییر IP
به عنوان اولین روش، اجرای برنامه تغییر IP را به شما عزیزان پیشنهاد داده بودیم که خب شرایط خاصی داشت. اما اگر برنامه مورد نظر شما روشن بوده و پلی استور به درستی کار نکرد، یک بار آن را غیبرطرفال کنید چون احتمال این وجود دارد که باعث اختلال در سرعت اینترنت شود.
12. حل مشکل دانلود از گوگل پلی استور - بازنشانی پیش فرض های برنامه
بازنشانی پیش فرض های برنامه، تمام تنظیماتی که برای آن اعمال نموده بودید را به اول برمی گرداند. معمولا تنظیمات مختلف ممکن است باعث بهم خوردن روال عادی کار نرم افزارها شود و به همین خاطر بهتر است یک بار بازنشانی پیش فرض های برنامه را امتحان کنید.
به خاطر داشته باشید با انجام این کار تمام تنظیماتی را که روی یک برنامه اعمال نموده بودید به قبل باز می شود و باید مجددا آن را شخصی سازی کنید. اما مانند حذف داده ها، برنامه ها احتیاجی به ثبت نام مجدد نخواهند داشت. مثلا دسترسی ها قطع می شود، مقادیری که معین نموده بودید به شکل اولیه بر می شود و مواردی از این دست.
برای انجام این کار کافی است تنظیمات را باز نموده و به منوی برنامه ها بروید. در سمت راست-بالا سه نقطه وجود دارد که با کلیک روی آن و انتخاب گزینه Reset App Preference که معمولا آخرین گزینه است، می توانید تمام برنامه ها را به تنظیمات اولیه بازنشانی کنید. حال یک بار دیگر به سراغ پلی استور رفته و چک کنید مشکل هنوز وجود دارد یا خیر.
13. حل مشکل دانلود از گوگل پلی استور - پاک کردن بروزرسانی ها
گوگل پلی و پلی سرویس معمولا به صورت اتوماتیک در پس زمینه گوشی بروزرسانی می شوند. گاهی اوقات هم این اتفاق رخ نمی دهد و این می تواند باعث راکد شدن شرایط دانلود یا نمایش پیام waiting for download باشد. برای برطرف این مشکل ابتدا به تنظیمات گوشی رفته و در بخش برنامه ها پلی استور را انتخاب کنید. روی سه نقطه سمت راست-بالا در صفحه این برنامه کلیک نموده و گزینه Uninstall updates را لمس کنید. همین مراحل را برای برنامه play services هم انجام دهید.
انجام این کار، بروزرسانی های اخیر را پاک نموده و شاید به برطرف مشکل شما یاری کند. به خاطر داشته باشید که با این کار هیچ برنامه ای از سیستم شما پاک نخواهد شد فقط بروزرسانی اخیری که ممکن است مشکل ساز شده باشد را حذف می نماید. بعد از گذشت 5 دقیقه که برنامه ها مجددا بروزرسانی شدند، پلی استور را باز نموده و شانس خود را امتحان کنید.
14. نصب دستی گوگل پلی استور
گاهی اوقات، حتی بعد از نصب مجددا بروزرسانی های پلی استور مشکل حل نمی شود. شاید به این خاطر که نسخه فعلی این برنامه باگ داشته باشد. در اینجا راه چاره دانلود و نصب دستی یک نسخه قدیمی تر از برنامه است که قبلا روی سیستم به درستی کار می کرد.
15. خاموش کردن بلوتوث
بسیاری از کاربران، به خصوص آن هایی که گوشی های سامسونگ را در اختیار دارند گزارش نموده اند با خاموش کردن بلوتوث، مشکل دانلود از گوگل پلی در گوشی آن ها به طور کامل حل شد. ایده عجیبی به نظر می رسد اما وقتی عده زیادی آن را سودمند می دانند، چرا که نه؟
در نهایت اگر هیچ یک از روش های بالا به کارتان نیامد می توانید حساب کاربری گوگل خود را از برنامه پلی استور پاک نموده تا تمام اطلاعات همگام سازی شده پاک شود. سپس با یک حساب کاربری دیگر، شانس خود را امتحان کنید.
در حال حاضر بسیاری از کاربران با همان روش اول دیگر شاهد هیچ مسئله ای نبودند چون اغلب مواقع همان مشکل در دسترس نبودن یک برنامه است که مشکل ساز می شود. حتی زمان هایی که پیام waiting for download را دریافت می کنید هم آن روش پاسخ گو خواهد بود. اما خب اگر راه دیگری را برای حل مسائل پلی استور می دانید لطفا آن ها را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
تعداد دانلود برنامه و بازی در سال 2019 میلادی 9.1 درصد افزایش یافت!
منبع: guidingtech
منبع: دیجیکالا مگ