فرآوری گیاه کینوا در دانشگاه یزد برای درمان سرطان های سینه و سیستم گوارشی
به گزارش وبلاگ دانشگاه، عضو هیئت علمی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد با همکاری دانشجویان این دانشگاه پیروز به اجرای فرآوری گیاه کینوا برای درمان سرطان های سینه و سیستم گوارشی در پردیس فناوری و صنعتی دانشگاه یزد شد.
به گزارش خبرنگار استان های وبلاگ دانشگاه، عضو هیئت علمی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد با همکاری دانشجویان این دانشگاه پیروز به اجرای فرآوری گیاه کینوا برای درمان سرطان های سینه و سیستم گوارشی در پردیس فناوری و صنعتی دانشگاه یزد شد.
سیدابراهیم سیفتی، عضو هیئت علمی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد با اشاره به اینکه گیاه کینوا با داشتن خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی، تقویت نماینده سیستم ایمنی بدن محسوب می گردد، گفت: این گیاه همانند غله کامل، برای پیشگیری از چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سرطان موثر و مفید بوده است.
سیفتی با بیان اینکه بیش از یک دهه است که شرکت یارا پژوهش فناور صدرا با برند تجاری یارصد تحقیقات خود را در زمینه اصلاح و بهنژادی گیاه کینوا شروع نموده است، اضافه کرد: فاز تازه فعالیت های این شرکت در قالب دو طرح تحقیقاتی در رابطه با درمان های گیاهی کینوا به صورت ویژه برای درمان سرطان سینه و سرطان سیستم گوارشی بوده که با همکاری محمدرضا رعنایی زاده و فاطمه شیرعلی، دو تن از دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه یزد و نسرین حیدری پژوهشگر رشته بیوتکنولوژی کشاورزی اجرایی شده است.
وی اعلام کرد: این شرکت علاوه بر گیاه کینوا، تحقیقات گسترده ای را بر روی چند گیاه دارویی دیگر با همکاری تیم 8 نفره ای اعم از دانشجویان و پژوهشگران متخصص در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی، پزشکی و دارویی شروع نموده که تاثیرات بسیار بالایی در درمان ناباروری زنان و مردان، دیابت و بیماری ام اس دارد.
این عضو هیئت علمی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد در ادامه به بحث تلفیق کشاوزی و پزشکی اشاره نمود و گفت: از اهداف شرکت مذکور این است که از خام خواری گیاه کینوا کمتر نموده و بتواند این خاویار گیاهی را در ارزشمندترین حالت خود، بر سر سفره ایرانیان قرار دهد.
سیفتی تفاوت های شرکت یارا پژوهش فناور صدرا با دیگر شرکت هایی که صرفاً در زمینه بسته بندی کینوا فعالیت می نمایند این گونه شرح داد که در این شرکت علاوه بر پژوهش در راستای فراوری برترین دانه های کینوا، ضمن فرآوری آن کاربرد دارویی این گیاه نیز مدنظر قرار می گیرد.
رئیس هیئت مدیره شرکت یارا پژوهش فناور صدرا با تاکید بر اینکه این شرکت در کوشش است تا برترین فرآورده هایی را که در کمترین زمان آماده مصرف می شوند، روانه بازار کند، ابراز امیدواری کرد: در آینده ای نزدیک، نتایج این تحقیقات می تواند برای استان یزد و کشور، افتخارآفرینی کند.
وی عمده ترین مشکل شرکت های فناور را عدم تسهیل گری در صدور مجوز های این نوع شرکت ها برای ورود به بازار دانست و اضافه کرد: ما به عنوان یک شرکت فناور باید دارای خط فراوری صنعتی با تمام امکانات بسته بندی بوده و یا در یک قدمی بازار مصرف با کارخانه های مرتبط در تعامل باشیم تا بتوانیم مجوز رسمی بسته بندی و توزیع را کسب کنیم. درحالی که این فرایند، علاوه بر اضافه کردن به قیمت تمام شده، منجر به کاهش توان اقتصادی و رقابت پذیری محصول فراوریی شرکت های فناور می گردد.
وی توضیح داد: در کشور ما متاسفانه باب شده است که یک شرکت فناور، شرکت مستمندی بوده که احتیاج به پول و حمایت اقتصادی دارد، اما معتقدیم شرکتی که ایده و خلاقیت دارد، شرکتی که توانایی آن را داشته که یک ایده خام را به محصول تبدیل کند، قطعاً توانایی کسب عایدی هم دارد، اما تنها چیزی که یک شرکت فناور احتیاج دارد، عملگرایی فناورانه مدیران آن کشور است.
سیفتی از اینکه مدیران ما بر زبان، داد از غم دانش بنیان و توسعه فناوری در کشور را می زنند، اما در عمل، مقید به همان تفکرات سنتی و سختگیرانه گذشته هستند، ابراز تاسف کرد و با اشاره به اینکه تصمیم داریم رشته کشاورزی را ارج نهیم، گفت: در جامعه این طور به نظر می رسد که رشته کشاورزی، رشته ای است که بازار کار خوبی ندارد، ولی باید گفت این رشته به شدت عایدیزاست.
رئیس هیئت مدیره شرکت یارا پژوهش فناور صدرا با بیان اینکه باید با اعماق وجود درک کرد که این رشته ممکن است کارمندآفرین نباشد، اما مطمئناً کارآفرین های پیروز بسیاری می تواند داشته باشد، بیان داشت: اگر دانشجویان کشاورزی از علمی که دارند استفاده بهینه نمایند و کارآفرینی را پیشه خود قرار دهند، خواهند دید که کشاورزی یکی از پیروز ترین و پرعایدیترین رشته های دانشگاهی کشور است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه از دانشجویان، دانش آموختگان و پژوهشگرانی که در حوزه گیاهان دارویی، ایده و خلاقیت دارند و تاحدودی مطمئن هستند که این ایده از لحاظ علمی و منطقی، قابلیت اجرا و تبدیل شدن به محصول را دارد، دعوت کرد تا با ارسال پروپوزال اولیه خود، از حمایت های مادی و معنوی مرکز نوآوری این شرکت، از همان مراحل ابتدایی مطالعات تا تبدیل ایده به محصول، بهره مند شوند.
شرکت یارا پژوهش فناور صدرا (یارصد) از سال 1400 به طور رسمی در پردیس فناوری و صنعتی دانشگاه یزد با همکاری محمدعلی زارع به عنوان سرمایه گذار مستقر و در زمینه اصلاح نباتات، فرآوری و بیوتکنولوژی گیاهان زراعی و دارویی فعالیت می نماید.
منبع: خبرگزاری دانشجو