مضرات نوشابه و سس مایونز

به گزارش وبلاگ دانشگاه، بی شک نوشابه از محبوب ترین و رایج ترین نوشیدنی ها در بین اکثریت مردم به ویژه در روز های داغ تابستان است.بعلاوه سس مایونز موجود در بازار، معمولا از چربی های ناسالم تهیه شده و ارزش تغذیه ای بسیار پایینی دارد.در ادامه با مضرات عمدهاین دو چاشنی جدا نشدنی فست فودها بیشتر آشنا میشویم.

مضرات نوشابه و سس مایونز نوشابه گازدار و سس ها پیوند عمیقی با فست فودها دارند؛ به طوری که برترین فست فودها هم بدون نشابه و سس های خوشمزه اصلاً لطفی ندارند و البته این مسئله تا میزان ای واضح است که توضیحی بیش از همین یکی، دو سطر لازم ندارد به همین خاطر در اینجا به ذکر چند نمونه از ضررهای بی شمار نوشابه های گازدار و سس ها بسنده می کنیم.

ضررهای نوشابه ها

افزایش فشارخونهمان طور که گفتیم، نوشابه ها محتوی قند بالایی هستند. طبق مطالعات اجرا شده همین امر باعثبرهم خورده حالت رگ ها و بعلاوه تعادل نمکی در بدن می گردد و فشارخون را نیز بالا می برد؛ البته در نوشابه های رژیمی که در آنها به جای شکر از شیرین نماینده های مصنوعی استفاده می گردد، این امر کمتر به چشم می خورد.

تاثیر بر استخوان هااگر به قوطی نوشابه ها نگاهی بیندازید، حتماً در قسمت محتویات نام اسید فسفریک را خواهید دید. اسید فسفریک یک ماده ای بسیار سمی است که از آن در صنعت بهره گرفته می گردد. اسید فسفریک در بدن، باعثزدودن یون کلسیم از استخوان ها و ورود آنها به خون می گردد. این امر در دراز مدت نه تنها باعث پوکی استخوان شده بلکه در ایجاد سنگ های کلیوی هم نقش دارد.1

نوشابه سرطان زاسترنگ کاراملی نوشابه با سرطان ها مرتبط است ؛ رنگ قهوه ای مصنوعی در نوشابه فرآیندی شیمیایی است که از شکر سوخته درست نشده است. بوسیله واکنش قند با آمونیاک و سولفیت زیر فشار بالا و دما درست شده است. این واکنش های شیمیایی منجر به شکل گیری 2 - (2 - MI)و 4 (4 - MI)می شوند که در مطالعات اجرا شده به وسیله دولت نشان داد منجر به سرطان ریه، کبد، یا سرطان خون ، تیروئید در موش های آزمایشگاهی می گردد.

رنگ کاراملی در نوشابه به مسائل عروقی مرتبط استرئیس قلب ،التهاب در دانشگاه پنسیلوانیا می گوید ارتباطی بین مسائل عروقی و محصولات حاوی شکر سوخته وجود دارد.

نوشابه خطر بیماری های قلبی در مردان را افزایش می دهدهر نوشابه که روزانه مصرف می گردد، خطر بیماری قلبی را تا 20 % در مردان افزایش می دهد.

نوشابه سطح کلسیم را کاهش می دهدنوشابه ها حاوی فسفریک اسید هستند مقادیر زیادی از کلسیم استخوان را کاهش می دهد. پس از مطالعه چندین هزار مرد و زن، محققان در دانشگاه تافتس، دریافتند زنانی که روزانه 3 یا بیشتر نوشابه می نوشند، تقریبا 4 درصد از تراکم مواد معدنی استخوان را در باسن خود دارند، هر چند که محققان کلسیم و جذب ویتامین د را کنترل می نمایند.2

آب نامرغوب نوشابه زیان آور استاز سایر مضرات نوشابه می توان به آب نامرغوب آن اشاره نمود. دلیل نا مرغوبی این آب وجود کلر، فلوراید و مواد سنگین در آن است.

نوشابه هیچ نوع ارزش غذایی ندارددر نوشابه فقر مواد غذایی مفید موج می زند؛ با این که مضرات نوشابه بسیار است ولی این ماده غیر طبیعی هیچ فایده ای برای بدن ندارد.

وجود فروکتوز بالانوشابه با دارا بودن اندازه زیادی شربت ذرت با فروکتوز بالا مضرات زیادی در پی دارد؛ تمامی این ذرت ها دست آورد اصلاح ژنتیکی هستند هم چنین بر اساس مطالعات انجام یافته به وجود جیوه در فراوری شربت ذرت با فروکتوز بالا پی برده شده است. 3

فقر مواد غذایی مفیددر واقع هیچ ارزش غذایی در نوشابه وجود ندارد. نوشابه نه تنها تأثیرات وحشتناکی بر روی بدن می گذارد بلکه هیچ رد پایی از هیچ گونه تأثیر مثبتی در آن دیده نمی گردد. نوشابه یک ماده غیر طبیعیست که به بدن آسیب می رساند.

کاهش آب بدناگرچه نوشابه ممکن است باعث ایجاد حس تازگی گردد اما به سبب حجم بالای شکر، سدیم و کافئینی که داراست آب بدن را کاهش می دهد. استفاده از نوشابه در بلند مدت می تواند باعث کاهش آب بدن به صورت مزمن گردد.

مضر برای دندان هامصرف نوشابه به طور طبیعی باعث بزرگ شدن پلاک دندان می گردد که نتیجه آن کرم خوردگی دندان و نیز ایجاد مسائلی در لثه است.4

مهمترین مضرات مایونز

قند فراوانی داردمایونز معمولی، در هر قاشق غذاخوری، 1 گرم قند دارد که اگر مصرف خود را به همان 1 یا 2 قاشق غذاخوری محدود کنید، خیلی بالا نیست. به هر حال، اگر فکر می کنید که با انتخاب مایونز کم چرب یا فاقد چربی، انتخاب سالم تری نموده اید، بیشتر فکر کنید. مایونز کم چرب دارای مضراتی مانند قند افزودنی بالا - بیش از 4 گرم در هر قاشق غذاخوری - است که برابر یک قاشق چایخوری قند در هر قاشق غذاخوری مایونز است. اگر می خواهید سالم تر بخورید و سطح قند خون خود را تنظیم کنید، مایونز، به ویژه نوع کم چرب آن، انتخاب خوبی نیست.

مواد تشکیل دهنده آن مصنوعی استمایونز تجاری، علاوه بر داشتن امگا6 عامل التهاب و قند افزودنی، حاوی مواد تشکیل دهنده مصنوعی مانند نگهدارنده ها، مواد افزودنی و مونو سدیم گلوتامات یا MSG است. مایونز خانگی تازه می تواند حداکثر یک هفته در یخچال بماند اما مایونز تجاری، تا یک ماه ماندگاری دارد. مواد شیمیایی و فرآوری شده که به مایونز اضافه می شوند معمولا بی خطر هستند اما بعضی افراد با مصرف خوراکی های حاوی این مواد به عوارضی مانند سردرد، تهوع و ضعف دچار می شوند.

گاهی مسمومیت سالمونلا به همراه داردسالمونلا عامل یکی از شایع ترین مسمومیت های غذایی می باشد. سالمونلا می تواند تخمدان های پرنده را آلوده کند و قبل از تخم گذاردن پرنده، وارد تخم مرغ گردد یا اینکه به هنگام تخم گذاردن پرنده، به پوسته تخم مرغ نفوذ کند. سالمونلا با پختن غذا از بین می رود ولی غذاهایی که حاوی تخم مرغ خام هستند مانند سس مایونز مشکل ساز خواهند بود.5

باعث جوش و آکنه پوستی می گرددافرادی که مستعد جوش و آکنه هستند باید همواره از چربی های مضر دوری نمایند. سس مایونز باعث تجمع چربی غیر مفید در پوست می گردد، منافذ پوست را میبندد و عامل جوش زدن آکنه است.

باعث ایجاد مسائل شدید قلب می گرددزندگی ماشینی امروز غذاهای فست فودی را به ارمغان آورده و لازمه غذاهای فست فودی هم استفاده از سس های چرب و مضر مثل مایونز است. مصرف مداوم و زیاد سس مایونز باعث بسته شدن رگهای خونی و افزایش احتمال ابتلا به حمله قلبی می گردد.

عامل ایجاد سنگ صفرا استشاید برایتان جالب باشد بدانید بیشتر افرادی که از مشکل سنگ صفرا رنج میبرند و هیچ سابقه ژنتیکی ندارند در طول زندگی خود مدام سس مایونز مصرف نموده اند. این سس باعث تجمع مواد اضافی و مصنوعی و در نتیجه تشکیل سنگ در کیسه صفرا می گردد.

باعث بروز انواع آلرژی می گرددمواد نگهدارنده و طعم دهنده به سس مایونز برای بسیاری از افراد ایجاد حساسیت و آلرژی می نماید و در بسیاری از افراد منجر به بروز معده درد شدید و اسهال و استفراغ می گردد.6

پی نوشت:

1.www.afkarnews.com

2.www.namnak.com

3.www.yjc.ir

4.www.beytoote.com

5.www.bazdeh.org

6.www.delgarm.com

منبع: راسخون

به "مضرات نوشابه و سس مایونز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مضرات نوشابه و سس مایونز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید