ادعای بزرگ چینی ها، ساخت قدرتمندترین رادار دریایی دنیا

به گزارش وبلاگ دانشگاه، گجت نیوز نوشت: چینی ها ادعا نموده اند که قوی ترین رادار جنگی دنیا با توان 30 مگاوات را اختراع نموده اند. این رادار، موشک ها را از فاصله 4500 کیلومتری شناسایی می نماید!

ادعای بزرگ چینی ها، ساخت قدرتمندترین رادار دریایی دنیا

دانشمندان چینی ادعا می نمایند که قوی ترین سیستم رادار جهان را اختراع نموده اند. این رادار با ارائه ادراک محیطی بسیار بیشتر در مقایسه با رادارهای کنونی، دستاورد فوق العاده مهمی برای نیروی دریایی کشور چین به شمار می رود.

در صورتی که این سیستم به طور موفقیت آمیز راه اندازی و نصب گردد، قادر است موشک های ورودی را از فاصله 4500 کیلومتری شناسایی کند!

برای مقایسه، بد نیست بدانید که این مسافت برابر با فاصله جنوب کشور چین با شمال استرالیاست.

در حال حاضر، قدرتمندترین رادارهای کنونی با محدودیت های ناشی از انحنای زمین روبرو بوده و حدبیشتر برد 3218 کیلومتری دارند. البته برد رادارهای نصب شده بر روی کشتی ها بسیار پایین تر از این عدد است!

قوی ترین رادار جنگی جهان؛ دستاورد تازه نیروی دریایی چین

رادار جنگی تازه چینی ها بعلاوه قادر است اهداف چندگانه را نیز از فاصله 3500 کیلومتری شناسایی کند. این مسافت هم معادل فاصله بین جنوب چین تا جزیره گوام است.

تیم تحقیقاتی این پروژه که مسئولیت آن ها بر عهده سون دونیانگ، دانشیار دانشگاه علم و فناوری هاربین در چین بوده، اعلام نموده که این سیستم تازه رادار آمادگی نصب بر روی کشتی ها و جنگ افزارهای چینی را داشته و نخستین نمونه های آن هم اکنون در حال ساخت هستند.

در حال حاضر بیشتر وسایل حمل و نقل جنگی از رادارهایی با برد تنها چند صد کیلومتر بهره می برند؛ چراکه افزایش برد رادار نیازمند قدرتی فوق العاده بالاست.

با این حال دانشمندان چینی ادعا نموده اند که این مشکل را حل نموده و سیستم رادار خود را با پیشرانه الکتریکی بر روی کشتی ها نصب خواهند کرد.

به گزارش روزنامه SCMP، قوی ترین رادار جنگی جهان از تعداد بسیاری بیشتری فرستنده-گیرنده (transceiver) در مقایسه با دستگاه های کنونی استفاده می نماید.

هریک از این واحدهای فرستنده-گیرنده قادرند به طور مستقل به ارسال یا دریافت سیگنال ها پرداخته و به عنوان یک رادار ایفای نقش نمایند. با این وجود، همکاری این واحدها با یکدیگر منجر به فراوری سیگنال پالس الکترومغناطیسی با توان تا سقف 30 مگاواتی می گردد.

این توان قادر است تمامی سیستم های الکتریکی هر جنگ افزار کنونی را از کار بیندازد!

چالش های ساخت یک رادار دور برد چه مواردی هستند؟

مهم ترین چالشی که پیش روی ساخت رادارهای دوربرد است، ملاحظات میزان ای ست.

برای مثال رادار AN/FPS-85 نیروی هوایی ارتش آمریکا را در نظر بگیرید که در حال حاضر قدرتمندترین رادار جهان به شمار می رود.

این رادار فضایی نزدیک به 23 هزار متر مربع، یعنی مساحتی میزان سه زمین فوتبال را به خود اختصاص داده است!

با این وجود، پیشرفت های تکنولوژیک اخیر باعث کاهش چشمگیر میزان رادارهای دوربرد شده است.

علاوه بر این، به لطف توسعه فناوری های نسل پنجم مخابراتی (5G)، بسیاری از قطعات کلیدی رادارها امروز راحت تر و با قیمت پایین تر قابل خرید هستند.

سون و همکارانش بعلاوه با چالش بزرگ دیگری در راه طراحی و ساخت قوی ترین رادار جنگی جهان روبرو بودند. این چالش در واقع به فراوری شوک های قدرتمند الکتریکی به وسیله این رادار در حین ارسال سیگنال های پیاپی برمی گشت که می توانست باعث آسیب رساندن به دستگاه های الکترونیکی درون کشتی گردد.

تیم دکتر سون این مشکل را با جدا کردن رادار از شبکه قدرت کشتی رفع کرد. از این طریق، ریسک آسیب رسیدن به ادوات الکترونیکی بسیار کاهش می یافت.

البته حتی علیرغم این چاره اندیشی، طراحان همچنان مجبور به نصب خازن هایی با ظرفیت بالا و عملکرد قدرتمند بودند که در نقش بافر عمل نمایند.

اطلاعات منتشر شده به وسیله SCMP البته هنوز به طور رسمی تایید نشده اند و حتی مقاله ای که در این روزنامه به آن اشاره شده است، هنوز به طور رسمی منتشر نشده. بنابراین نمی توان اطلاعات فنی و جزئیات بیشتر این رادار را استخراج کرد.

5858

منبع: خبرآنلاین

به "ادعای بزرگ چینی ها، ساخت قدرتمندترین رادار دریایی دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ادعای بزرگ چینی ها، ساخت قدرتمندترین رادار دریایی دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید