تجربه مزه های نو: دو آش متفاوت برای افطار

به گزارش وبلاگ دانشگاه، تجربه طعم های متفاوت، علاوه بر آنکه دامنه غذاهای مورد علاقه شما را افزایش می دهد، یاری می نماید که طیف وسیعی از ویتامین ها و پروتئین های مورد احتیاج بدن شما تامین گردد.

تجربه مزه های نو: دو آش متفاوت برای افطار

پیدا کردن غذاهای مایع برای افطار که هم آب رفته از بدن را جبران کند و هم دستگاه گوارش را پیش از خوردن غذاهای سنگین آماده کند، دغدغه کسانی است که به روزه گرفتن در سلامت اهمیت می دهند. اگر این روزها برای پخت غذاهای مناسب افطار، به دردسر افتاده اید، می توانید سراغ دستور پخت شهرهای مختلف بروید. با ما در مجله اینترنتی دلتا با دستور پخت دو آش متفاوت برای افطار از خطه کرمانشاه همراه شوید.

آش ترخینه

مواد لازم

ترخینه 250 گرم

نخود 1/2 پیمانه

لوبیا 1/2 پیمانه

عدس 1/2 پیمانه

پیاز 4 عدد

سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) 500 گرم

نعنا خشک و کشک به اندازه لازم

آش ترخینه جزء غذاهای اصیل ایرانی و غذای محلی استان های کرمانشاه، همدان، مرکزی و لرستان محسوب می گردد. ترخینه یک غذای نیمه آماده سنتی با پایه دوغ و گندم است که قدمت زیادی دارد و بسته به ذائقه شهرهای متفاوت طیف متنوعی از طعم را در بر می گیرد. در انتهای مطلب طرز تهیه ترخینه خشک کرمانشاهی شرح داده می گردد.

طرز تهیه

مرحله اول

نخود، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس و تا روز بعد چند بار، آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته گردد. پیازها را خرد کنید و با اندازهی روغن تفت دهید تا نرم شوند. نخود و لوبیا را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس، شش لیوان آب بریزید و پس از این که به جوش آمد، شعله را کم کنید.

مرحله دوم

پس از حدود 1 ساعت ترخینه، عدس، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید. نیم ساعت بعد نیز سبزی آش را اضافه نمایید (سبزی را بشویید و ریز خرد کنید) و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد. بعد از این که آش جا افتاد، آن را در ظرف بکشید و همراه با کشک و نعنا داغ سرو کنید.

طرز تهیه ترخینه خشک

مرحله اول

برای تهیه خود ترخینه، به بلغور گندم و دوغ محلی احتیاج دارید. به ازای هر یک کیلو بلغور، سه لیتر دوغ و یک قاشق غذاخوری نمک داخل یک قابلمه بریزید. می توانید کمی زردچوبه نیز به آن ها اضافه کنید تا آش شما زرد گردد.

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا جوش بیاید. بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید خمیر خنک گردد.

مرحله دوم

تکه تکه از خمیر بردارید و به شکل کتلت درست کنید. قرص های ترخینه را باید چند روز جلوی آفتاب بگذارید تا خشک شوند. کرمانشاهی ها برای خشک کردن ترخینه، کف یک سینی اندازهی پونه با ساقه می ریزند. سپس، قرص های ترخینه را روی سینی می چینند و چندین روز زیر آفتاب قرار می دهند. به این ترتیب ترخینه هم عطر پونه را می گیرد و هم زودتر خشک می گردد.

نکات طلایی

- برخی ترجیح می دهند برای تهیه ترخینه، بلغور گندم را از دو سه روز قبل در دوغ بخیسانند.

- یک روش دیگر برای تهیه ترخینه این است که ترخینه را قبل از این که خیلی غلیظ گردد از روی حرارت بردارید، به صورت قالبی فریز و هر وقت خواستید برای تهیه آش از آن بهره ببرید.

آش عباسعلی

مواد لازم

گندم پوست کنده 1 و 1/2 پیمانه

برنج 100 گرم

گوشت دنده گوسفندی 300 گرم

عدس 100 گرم

نخود 100 گرم

روغن حیوانی 1/2 پیمانه

لوبیا چیتی 100 گرم

لوبیا سفید 100 گرم

پیاز 5 عدد

سیر 10 حبه

نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم

نعنا داغ و کشک برای تزیین

طرز تهیه

مرحله اول

نخود، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را از روز قبل بشویید و خیس دهید. بهتر است هر از گاهی آب حبوبات را عوض کنید. این کار به برطرف نفخ آن ها یاری می نماید. برنج را هم بشویید و به همراه اندازهی آب و نمک اجازه دهید برای یک تا دو ساعت خیس بخورد.

مرحله دوم

حبوبات را به طور جداگانه بپزید. برای این که مطمئن شوید حبوبات کاملا پخته شده است، می توانید یکی از آن ها را بین دو انگشت فشار دهید. اگر کاملا نرم بودند، وقت آن است که حبوبات را از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم

گوشت را آماده کنید و در صورت احتیاج خرد نمایید. در این آش می توانید از گوشت ران گوسفند هم بهره ببرید. گوشت را به طور جداگانه بپزید. وقتی کاملا پخته شد، آن را با دست ریش ریش و خرد کنید.

مرحله چهارم

گندم پوست کنده را بپزید. وقتی نیمی از زمان پخت گندم گذشت، برنجی را که از قبل خیس نموده اید، به گندم اضافه کنید. اجازه دهید با هم بپزند. می توانید برای آش عباسعلی کرمانشاهی از برنج نیم دانه بهره ببرید.

مرحله پنجم

حالا تمام موادی که پخته شده اند، یعنی حبوبات، گوشت و برنج و گندم را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت بگذارید. ادویه های مورد نظر مثل نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه را به آش اضافه کنید.

مرحله ششم

این آش باید تا حدی بپزد که دانه های برنج و گندم در آن کاملا له شده و معین نباشند. هر از گاهی آش را بهم بزنید تا نسوزد و به کف قابلمه نچسبد. در این هنگام که آش در حال پخت است، پیازها را خرد نموده و با روغن تفت دهید. سیر داغ و نعنا داغ را هم آماده کنید. حالا اندازهی از پیاز داغی که تهیه نموده اید را به آش عباسعلی اضافه کنید و بقیه آن را برای تزیین نگه دارید.

مرحله هفتم

وقتی آش کمی با پیاز داغ جوشید، آن را از روی حرارت بردارید. روغن حیوانی را به آن اضافه نموده و خوب بهم بزنید.

مرحله آخر

آش را در ظرف سرو بکشید و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین نموده و نوش جان کنید.

پیشنهاد مطالعه: این غذاها شما را تا افطار سیر نگه می دارد را بخوانید.منبع: پیام دلتا

به "تجربه مزه های نو: دو آش متفاوت برای افطار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تجربه مزه های نو: دو آش متفاوت برای افطار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید