طرز تهیه مربای هلو غلیظ و خوشرنگ به 2 روش ساده و زعفرانی

به گزارش وبلاگ دانشگاه، مربای هلو یکی از است که در طرز تهیه و ، در طرز تهیه اسموتی های ضد عطش تابستانی به کار می رود. بعلاوه با پختن مربای هلو، می توانید از طعم و عطر این میوه خوشمزه و محبوب برای مدت زمان بیشتر و در ماه های دیگر سال هم لذت ببرید. در این مقاله از سرویس طرز تهیه مربای هلو ساده و زعفرانی و فوت و فن های طلایی پخت و نگهداری آن برای جلوگیری از شکرک و کپک زدن مربا را به شما آموزش خواهیم داد. با همراه باشید.

طرز تهیه مربای هلو غلیظ و خوشرنگ به 2 روش ساده و زعفرانی

طرز تهیه مربای هلو زعفرانی با پوست

مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه

زمان موردنیاز برای پخت: 20 دقیقه

مواد لازم برای تهیه مربای هلو با زعفران

  • هلوی تازه و رسیده: 1 کیلوگرم
  • شکر: 500 گرم
  • زعفران دم نموده غلیظ: 3 قاشق غذاخوری
  • گلاب و عرق هل: به مقدار دلخواه
  • آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مربای هلو زعفرانی

برای درست کردن مربای هلو به این روش، نیازی به گرفتن پوست هلوها نیست. این کار باعث می گردد هلوها شکل و شمایل خود را بیشتر حفظ نمایند. بعلاوه استفاده از زعفران باعث خوشرنگ تر و خوش عطرتر شدن مربا خواهد شد. در طرز تهیه این مربا، هلوها را بعد از خرد کردن باید با شکر استراحت دهید و بعد بپزید. در آخر هم بقیه مواد را به مربا اضافه کنید. وقتی مربا هلو نرم شد، آن را سرو کنید.

مرحله اول: هلوها را خرد و با شکر مخلوط کنید

به عنوان اولین مرحله از طرز تهیه مربای هلو با زعفران، هلوها را بشویید و آنها را در قطعات درشت خرد کنید. هسته هلوها را بگیرید و قسمت قرمز فیله هلو را جدا کنید. هلوهای خرد شده را در یک کاسه بریزید و به آنها شکر اضافه کنید. روی ظرف را بپوشانید و به مدت 20 تا 30 دقیقه استراحت دهید.

مرحله دوم: هلوها را روی حرارت بگذارید

در فاصله ای که هلوها آب می اندازند. زعفران را دم کنید. برای رنگدهی بیشتر زعفران، یک تکه یخ کوچک را روی زعفران آسیاب شده بیندازید و اجازه دهید یخ ذوب گردد. در حین ذوب شدن یخ، زعفران رنگ باز می نماید. در این مرحله از طرز تهیه مربای هلو، یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و هلوهایی را که آب انداخته اند، روی شعله بگذارید.

مرحله سوم: بقیه مواد مربای هلو را اضافه کنید

اجازه دهید هلوها با آب خودشان به آرامی بپزند و نرم شوند. در این مدت کف های روی مربا را بگیرید. حدود 20 تا 30 دقیقه مربا را روی حرارت ملایم بجوشانید. سپس گلاب، آبلیمو و زعفران دم نموده را به مواد مربا اضافه کنید. 5 دقیقه دیگر، مواد را روی حرارت بگذارید.

مرحله چهارم: مربای هلو را سرو کنید یا در یخچال نگه دارید

در آخرین مرحله، وقتی مربا پخت و نرم شد، مزه آن را بچشید و شعله را خاموش کنید. اجازه دهید مواد از دما بیفتند و بعد از سرد شدن، آن ها را در ظروف درب دار و شیشه ای تمیز و خشک بریزید و سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای آلبالو براق و مجلسی

طرز تهیه مربای هلو ساده

مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

زمان موردنیاز برای پخت: 30 دقیقه

مواد لازم برای تهیه مربای هلو ساده

  • هلو: 1 کیلوگرم
  • شکر: 800 گرم
  • آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
  • آب: 3 لیوان دسته دار فرانسوی

مراحل طرز تهیه مربای هلو

برای درست کردن مربا هلو به روش خانگی و بدون پوست، در ابتدا پوست هلوها را جدا کنید. سپس آن ها را خرد کنید. می توانید هلوها را بعد از خرد کردن پوره کنید (اختیاری است) و با آب و شکر بجوشانید. در آخر آبلیمو را به مواد اضافه نموده و بعد از غلیظ شدن مربا شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله اول: هلوها را بشویید و بجوشانید

در اولین مرحله از طرز تهیه مربای هلو، هلوها را بشویید و کنار بگذارید. در یک قابلمه مقداری آب بریزید، و اجازه دهید آب بجوشد. سپس بدون این که هلوها را خرد کنید، آن ها را در قابلمه بریزید. چند دقیقه هلوها را بجوشانید.

مرحله دوم: هلوها را در آب سرد بریزید

بعد از 2 تا 3 دقیقه، هلوهای جوشانده شده را در یک آبکش بریزید و بلافاصله روی آن ها آب سرد بریزید. این کار باعث می گردد پوست هلوها به راحتی جدا گردد. پوست هلوها را با دست بگیرید و هلوها را خرد کنید. هسته هلوها را جدا کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: هلوها را پوره کنید

در این مرحله از طرز تهیه مربای هلو، هلو های پوست کنده شده و خرد شده را در مخلوط کن بریزید یا گوشت کوب برقی پوره کنید. می توانید با چنگال یا گوشت کوب دستی هم فیله های هلو را نرم کنید. البته لازم نیست کاملا له شوند، همین که نرم شوند کافی است.

مرحله چهارم: مواد مربای هلو را با هم بجوشانید

در یک قابلمه به میزان 3 لیوان آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه آب گرم شد، شکر را به آن اضافه کنید. اجازه دهید شکر با دمای آب حل گردد. سپس هلوها را به آن اضافه کنید. شعله را روی حالت میانه قرار دهید و اجازه دهید آب اضافی آن بخار گردد. حدود 20 تا 30 دقیقه کافی است.

مرحله پنجم: آبلیمو را به مربای هلو اضافه کنید

در 10 دقیقه پایانی، آبلیموی تازه را به مربای هلو اضافه کنید تا از جلوگیری گردد. وقتی مربای هلو به غلظت و طعم دلخواهتان رسید، حرارت را خاموش کنید. مربای هلو را در دمای محیط قرار دهید تا سرد گردد. سپس مربا را در ظروف دربسته شیشه ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید.

فوت و فن های طرز تهیه مربای هلو

*در طرز تهیه مربای هلو مثل روش تهیه از هلوهای رسیده و بدون لک و زدگی بهره ببرید تا طعم آن خوشمزه گردد.

*مقدار شکری که در مربای هلو استفاده می کنید، بستگی به مقدار شیرینی هلو و ذائقه خودتان دارد. ولی بهتر است شکر زیادی به مربا نزنید تا از شکرک نزند.

*برای اینکه مربا شکرک نزند، در مراحل پایانی و حدود 10 دقیقه قبل از اینکه حرارت را خاموش کنید، کمی آبلیمو یا جوهر لیمو یا سرکه به مواد مربای در حال جوشیدن اضافه کنید.

*برای شفاف شدن رنگ مربای هلو، بعد از جوشیدن هلو در آب، کف روی سطح آب را بگیرید.

*در صورت دلخواه می توان برای طعم دهی بیشتر مربا، کمی وانیل، دارچین، گلاب، هل، زعفران و … (یک یا چند چاشنی) به مواد مربای هلو بیفزایید تا طعم و عطر قوی تری پیدا کند.

*اگر می خواهید رنگ مربای هلو روشن باشد و آن را به رنگ زعفرانی درآورید، قسمت داخلی هلو و نزدیک به هسته را با چاقو جدا کنید تا رنگ مربا در نهایت تیره نگردد.

*طرز تهیه مربای هلو و شلیل مشابه است و می توانید همراه با هلو، از شلیل هم بهره ببرید. چون طعم این دو میوه بسیار به هم نزدیک است.

چه کار کنیم که مربای هلو کپک نزند؟

اگر همه مراحل طرز تهیه مربای هلو را به درستی انجام دهید، احتمال کپک و شکرک زدن مربا کاهش پیدا می نماید. اما برای کپک نزدن مربای هلو کارهای زیر را انجام دهید:

*در مراحل طرز تهیه مربای هلو، اگر مربا به میزان کافی غلیظ نباشد، مربایتان زود کپک می زند.

*تا جای ممکن از بطری های کوچک شیشه ای برای نگهداری مربای هلو بهره ببرید تا زودتر مربا تمام گردد و تعداد دفعات باز و بسته کردن درب شیشه مربا زیاد نباشد.

*از قاشق تمیز برای بیرون آوردن مربا بهره ببرید.

*بعد از هر بار بستن درب بطری، مطمئن شوید هوای محیط به آن نفوذ نمی نماید.

* از سالم بودن درب بطری اطمینان حاصل کنید. اگر درب بطری خوردگی یا زنگ زدگی داشت، آن را عوض کنید.

نکاتی برای نگهداری مربای هلو

*قبل از اینکه مربای هلو را در بطری های شیشه ای بریزید، از سرد شدن آن ها مطمئن شوید. مرباها حتما باید از دما افتاده و سرد شده باشند.

*استفاده از بطری های شیشه ای درب دار بهتر از استفاده از بطری های پلاستیکی است. در بطری های شیشه ای، احتمال کپک زدن و تغییر رنگ مربا به مرور زمان، کاهش پیدا می نماید.

*مربای هلو را در بطری های کوچک و ترجیحا تیره رنگ و در مکان خنک و به دور از نور خورشید نگه دارید.

سوالات متداول

چه کار کنیم مربای هلو خوشرنگ گردد؟

برای شفاف شدن رنگ مربای هلو، کف های روی مربا را بگیرید. بعلاوه قسمت قرمز رنگ نزدیک به هسته را جدا کنید.

مربای هلو چقدر ماندگاری دارد؟

مربای هلو را می توان به مدت 6 تا 8 ماه در یخچال نگهداری کرد.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه مربای هلو غلیظ و خوشرنگ به 2 روش ساده و زعفرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای هلو غلیظ و خوشرنگ به 2 روش ساده و زعفرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید