10 ماده غذایی سالم که مصرف بیش از حد آنها آسیب رسان است

به گزارش وبلاگ دانشگاه، اگرچه سالم بودن بسیاری از مواد غذایی ثابت شده است، اما این نکته را از قلم نیاندازید که مصرف بیشتر همواره بهتر نیست و در مصرف این گزینه های سالم هم نباید به هیچ وجه زیاده روی کرد.

10 ماده غذایی سالم که مصرف بیش از حد آنها آسیب رسان است

به گزارش ایسنا، به طور کلی رعایت نکات تغذیه ای اهمیت فراوانی دارد و باید مراقب اندازه مصرف مواد غذایی باشید تا سلامت بدن خود را تامین کنید.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مصرف بیش از حد 10 ماده غذایی می تواند آسیب زننده باشد:

- آووکادو: این میوه سرشار از چربی های اشباع نشده سالم است و مصرف آن منجر به بهبود سلامت پوست، ناخن ها و مو می گردد. مصرف آووکادو بعلاوه منجر به کاهش کلسترول بد می گردد. با این حال مصرف زیاد چربی، حتی نوع سالم آن هرگز ایده خوبی نیست.

- شکلات تیره: شکلات تیره مملو از آنتی اکسیدان ها برای بهبود عملکرد قلب است و به کاهش خطر بیماری های قلبی در طول زمان یاری می نماید. با این حال دقت کنید که این نوع شکلات نیز سرشار از کالری است و زیاده روی در مصرف آن می تواند اثرات مخرب داشته باشد.

- آجیل: آجیل منبع فوق العاده ای از چربی های سالم است و می تواند برای سلامت قلب مفید باشد. با این حال آجیل 80 درصد چربی دارد و سرشار از کالری است. اضافه کردن مقادیر زیادی آجیل (به جای چربی های مضر) به رژیم غذایی کاری غلط است.

- کنسرو تن: این نوع کنسرو نیز سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 برای حفظ سلامت قلب است، اما مصرف بیش از حد آن می تواند مقادیر جیوه در بدن را افزایش داده و بویژه برای سلامت زنان باردار مضر باشد.

- کره بادام زمینی: اگر چه این خوراکی منبع سالم چربی ها بوده و به احساس سیری یاری می نماید اما، کالری بالایی دارد و بعضی از انواع آن حاوی قند است.

- سویا: جایگزین سالمی برای گوشت قرمز است و پروتئین زیادی دارد. مصرف سویا به گیاه خواران توصیه می گردد، با این حال شواهدی وجود دارد که نشان می دهد سویا می تواند به عنوان استروژن در بدن عمل کند و مصرف بیش از حد آن منجر به اختلالات هورمونی در بدن گردد.

- پنیر: منبع خوبی از کلسیم، پروتئین و ویتامین ها است و مصرف آن باعث بهبود سلامت استخوان ها می گردد. با این حال مصرف بیش از حد پنیر از آنجا که سدیم و کالری بالایی دارد، توصیه نمی گردد.

- لوبیا سفید و گوشت قرمز: هر دو منبع سرشار از آهن محسوب می شوند و نقش اساسی در انتقال اکسیژن به ماهیچه ها دارند. به یاد داشته باشید که دریافت کم آهن باعث احساس ضعف و خستگی و دریافت زیاد آن باعث ابتلا به نارسایی کبد خواهد شد. با این حال، اگر شما در حال گرفتن مکمل های آهن هستید، در خصوص اندازه استفاده از این منابع غذایی با پزشک تان مشورت کنید.

- برنج قهوه ای: مطمئنا استفاده از کربوهیدرات های پیچیده ای مانند برنج قهوه ای مساوی با بهداشت مواد غذایی است. اما به یاد داشته باشید که برنج، آرسنیک موجود در آب و خاک را جذب می نماید و برنج قهوه ای تمایل بیشتری برای جذب بیشتر فلزات سنگین دارد. آرسنیک در این میان به عنوان یک ماده سرطان زا، شناخته شده است و در حال حاضر هیچ آستانه ایمنی در برابر میزان آن در غذا شناخته نشده است. اما کارشناسان به خصوص کارشناسان محیط زیست اعلام می نمایند که اندازه استفاده از این نوع برنج باید در حد بسیار متعادل باشد و بیشتر غلات سبوس دار جایگزین آن گردد.

- چغندر: سبزیجات تیره رنگی مانند چغندر نیروگاه تغذیه ای هستند اما ترکیبات طبیعی به نام اگزالات هم دارند که در واقع یک پروبیوتیک برای تغذیه باکتری های سالم در روده محسوب می گردد. اما اگر شما مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستید، مصرف بیش از حد غذاهای حاوی اگزالات همه چیز را بدتر می نماید. کلیه ترکیباتی مانند اگزالات را به سختی فیلتر می نماید و تجمع آن می تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه گردد. اگر شما احتیاج به قطع غذاهای سرشار از اگزالات دارید، یک متخصص تغذیه می تواند پیشنهادهای جایگزین با اگزالات کمتر مانند کلم یا گل کلم را به شما ارائه دهد.

منبع: فرارو

به "10 ماده غذایی سالم که مصرف بیش از حد آنها آسیب رسان است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 ماده غذایی سالم که مصرف بیش از حد آنها آسیب رسان است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید