10 مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند

به گزارش وبلاگ دانشگاه، زندگی امروزی، ما را مجبور به استفاده از مواد غذایی نیمه آماده نموده است. در برنامه غذایی روزانه خودتان، باید مراقب مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند، باشید. کار زیاد، تنبلی، فرصت کم و غیره نباید سلامتی شما را به خطر بیندازد. هیچ بهانه و دلیلی برای نخوردن غذای تازه پذیرفته نیست. هیچکسی جز شما نمی تواند به سلامتی تان یاری کند.

10 مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند

غذاهای به جامانده از روز قبل ممکن است فرصتی برای برطرف گرسنگی ناگهانی در طول روز باشد. فقط باید آن ها را دوباره گرم کنید. برخی از غذاهایی که هر روز مصرف می کنیم ممکن است پس از گرم کردن مجدد آن قدر ایمن و سالم نباشند. برخی غذاها در اثر گرم شدن ارزش غذایی خود را از دست می دهند.

در این مقاله از مجله وبلاگ دانشگاه فهرست مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند را در اختیار شما قرار می دهیم. اگر مشغله کاری شما زیاد است و محتمل است از یاد ببرید، آن ها را یادداشت کنید و روی ماکروویو یا یخچال بچسبانید. هنگامی که می خواهید غذای ازقبل مانده یا نیمه آماده را گرم کنید، به فهرستتان نگاهی بیندازید.

فهرست غذاهایی که نباید دو بار گرم شوند را یادداشت کنید

کار و مشغله زیاد موجب شده است تا برای پختن غذای تازه در بین روز، وقت کافی یا حوصله نداشته باشیم. ماکروویو عصای دست کارمندان و آدم های تنبل است. غذایی را که در چند روز گذشته درست شده است به محل کار می برند و در بین روز آن را گرم می نمایند تا از گرسنگی نجات پیدا نمایند. حالا یک کاغذ و اتوماتیک بردارید؛ مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند را بنویسید. در طول روز اگر این مواد را در غذای خود دیدید، آن را هرگز دوبار گرم نکنید.

1- سبزیجات با نیترات بالا

سبزیجاتی که برگ سبز دارند مانند اسفناج، هویج و کرفس دارای نیترات بالایی هستند. از گرم کردن مجدد این سبزیجات خودداری کنید. این سبزیجات غنی از نیترات، هنگامی که دو بار حرارت داده می شوند، سمی می شوند و خواص سرطان زایی از خود ایجاد می نمایند.

اسفناج حاوی میزان زیادی آهن است. حرارت دادن و گرم کردن مجدد اسفناج ممکن است آهن موجود در اسفناج را اکسید کند. اکسیداسیون آهن باعث فراوری رادیکال های آزاد خطرناکی می گردد. رادیکال آزادشده در مواد غذایی، عامل بسیاری از بیماری ها از جمله ناباروری و سرطان است.

نیترات پس از گرم شدن مجدد به نیتریت تبدیل می گردد. نیتریت های خون شما با هموگلوبین و آهن تعامل می نمایند و اجازه انتقال اکسیژن را به سلول های زنده نمی دهند. این عوارض می تواند موجب تشنج یا حتی مرگ گردد. نباید فراموش کنید؛ سبزیجات هم از دسته مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند هستند.

2- برنج

علاقه شدید ما ایرانی ها به برنج، از جدول غذایی که در هفته داریم تعیین است. باید این موضوع مهم را هنگام پخت برنج به یاد داشته باشید؛ برنج را نباید دوبار گرم کرد. ممکن است تعجب کنید؛ اما برنج هم در دسته مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند، قرار می گیرد. مسمومیت برنج به علت وجود باکتری بسیار مقاوم به نام باسیلوس سرئوس است.

در گرما این باکتری ها می توانند هاگ هایی فراوری نمایند که ماهیت سمی دارند. هنگامی که برنج دوباره گرم می گردد، هر هاگ موجود در آن می تواند تکثیر گردد. این هاگ ها باعث مسمومیت، اسهال و استفراغ می شوند. شاید این مطلب برای دوست داران و عاشقان برنج تلخ و غم انگیز باشد؛ اما بدانید که به خطرافتادن سلامتی شما، غم انگیزتر است. پس مراقب سلامتی خودتان و مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند باشید.

3- تخم مرغ

تا به حال شنیده اید که کسی که تخم مرغ رو دوبار گرم می کنه، چیزی برای از دست دادن نداره؟ البته این مطلب طنز است و کسی که دوبار تخم مرغ را گرم می نماید، فقط وقت کافی ندارد. گاهی حتی برای پختن یک تخم مرغ که 10دقیقه زمان احتیاج دارد، وقت ندارد؛ ترجیح می دهد از شب قبل آن را بپزد و روز بعد گرم کند.

در این که تخم مرغ منبعی غنی از پروتئین است، شکی نیست. با این حال، تخم مرغ پخته شده یا آب پز اگر دوبار گرم گردد، می تواند تبدیل به یک بمب خطرناک گردد. زمانی که تخم مرغ را پختید، فوری آن را بخورید. اگر تخم مرغ برای مدت طولانی تری نگهداری شد، آن را گرم نکنید، بلکه فقط سرد بخورید. مواد غذایی با پروتئین بالا حاوی میزان زیادی نیتروژن هستند. این نیتروژن ممکن است در اثر گرم شدن مجدد اکسید و باعث سرطان گردد.

4- مرغ

مرغ سرشار از پروتئین است. یک مرغ گرم وسط یک روز پرکار بسیار لذیذ و دلخواه است؛ اما نه یک مرغ دوبار گرم شده، بلکه یک زرشک پلو با مرغ تازه. مرغ را حتما در فهرست غذاهایی که نباید دو بار گرم شوند قرار دهید. با گرم کردن مجدد مرغ که سرشار از پروتئین است، مسائل گوارشی را برای بدن خودتان به وجود می آورید.

اگر واقعا می خواهید مرغ پخته شده را دوباره گرم کنید، می توانید این کار را در دمای پایین تر و مدت طولانی تری انجام دهید. برترین راه برای مصرف مرغ پخته شده، قراردادن آن در سالاد سرد یا ساندویچ سرد است.

برای اینکه از بوی بد مرغ خلاص شوید، بهتر است موقع پختن از مزه دارکردن و طعم دارشدن آن اطمینان حاصل کنید. در این صورت وقتی به صورت سرد مصرف می کنید، بوی بدی هم ندارد. می توانید از این دستورها برای پخت مرغ بهره ببرید و طعمی فوق العاده را تجربه کنید.

5- سیب زمینی

سیب زمینی می تواند به عنوان یک غذای آسان و خوشمزه، گرم و مصرف گردد. باید این خبر را به شما بدهیم که این غذا هم در دسته مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند قرار می گیرد. سیب زمینی منبع غنی ویتامین B6، پتاسیم و ویتامین C است.

اگر سیب زمینی پخته شده را در دمای اتاق بگذارید، فراوری باکتری افزایش می یابد. بنابراین اگر می خواهید از رشد باکتری ها جلوگیری کنید، بهتر است این غذا را در یخچال نگهداری کنید یا اگر ظرف 1 تا 2 روز مصرف نشدند، دور بیندازید.

6- قارچ

مورد ششم از فهرست مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند، قارچ است. قارچ را باید همان لحظه ای که طبخ می کنید، بخورید. در حالت ایده آل، قارچ ها نباید برای مصرف در روز بعد ذخیره شوند. قارچ منبع بزرگی از پروتئین هاست و مقادیر زیادی مواد معدنی دارد. با گرم کردن مجدد آن ها، پروتئین ها شکسته می شوند و مسائلی در سیستم گوارشی به وجود می آورند. حرارت دادن، باعث فراوری سمومی می گردد که حاوی نیتروژن اکسید شده و رادیکال های آزاد است.

حتی اگر علاقه مند به نگهداری قارچ برای روز بعد هستید، بهتر است آن ها را سرد میل کنید. مصرف سرد این غذا بهتر از دوبار گرم کردن آن است. بنابراین قارچ هم به فهرست مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند، اضافه کنید.

7- روغن های فشرده سرد

یکی از برترین منابع اسید چرب امگا3، روغن فشرده سرد مانند روغن بذر کتان، روغن زیتون و روغن کانولاست. چربی امگا3 به درجه حرارت بسیار حساس است؛ زیرا در دمای بالای 40 درجه سانتی گراد می شکند و فاسد می گردد. هرگز این روغن ها را گرم نکنید.

روغن هسته انگور، روغن گردو، روغن آووکادو و روغن فندق، وقتی دوباره گرم شوند، فاسد می شوند. بنابراین از آن ها برای پخت و پز یا سرخ کردن خودداری کنید. می توانید آن ها را در انتها پخت وپز روی غذای خود بریزید تا طعم بی نظیری به آن دهید؛ اما بدانید روغن فشرده هم از مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند، محسوب می گردد.

8- شلغم

وقتی سخن از مبارزه با بیماری ها پیش می آید، نام زیبای شلغم به گوش می رسد. در برخی از سوپ ها از شلغم استفاده می کنیم. شلغم حاوی مقادیر زیادی نیترات است. اگر دوباره گرم شوند می توانند سمی شوند. شلغم در عین حال که یک منبع قدرتمند برای حفظ سلامتی شماست؛ اما در فهرست غذاهایی که نباید دو بار گرم شوند، قرار گرفته است.

9- غذاهای دریایی

هنگام گرم کردن مجدد غذاهای دریایی باید بسیار مراقب باشید. غذاهای دریایی همواره به برترین شکل و تازه میل می شوند. غذاهای دریایی تازه ای که صید شده و بلافاصله منجمد شده اند برای گرم کردن مجدد بی خطر هستند. اگر غذاهای دریایی بیش از دو ساعت در هوای خنک یا یک ساعت در هوای گرم خارج از یخچال بمانند، باید دور ریخته شوند.

باکتری ها می توانند به سرعت در غذاهای دریایی در دمایی بین 40 تا 140 درجه فارنهایت (4 تا 60 درجه سانتی گراد) رشد نمایند. ماهی و غذاهای دریایی را هم به فهرست غذاهایی که نباید دو بار گرم شوند اضافه کنید و مراقب باشید که خطر در کمین سلامتی شماست.

10- غذاهای بوفه (غذاهای فروشگاه و مهمانی ها که در دمای اتاق مانده)

غذاهای بوفه ای که ساعت ها در دمای اتاق می مانند، زمینه پرورش میکروارگانیسم های خطرناک هستند. باکتری ها روی مواد غذایی غیریخچالی به سرعت تکثیر می شوند. اگرچه بیشتر شرکت های کترینگ و رستوران های حرفه ای دستورالعمل های ایمنی مواد غذایی را رعایت می نمایند؛ اما بوفه ها در مهمانی های اداری یا گردهمایی های خانگی به درستی کنترل و نظارت نمی شوند.

اگر میزبان یک مهمانی به سبک بوفه هستید، هرگز غذای تازه را به ظرفی که از قبل پر شده است اضافه نکنید. مواد فاسدشدنی را که در دمای اتاق بیش از دو ساعت در هوای خنک یا یک ساعت در هوای گرم به جای مانده اند، دور بریزید. غذاهای بوفه ای جز مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند، هستند.

چه غذاهایی را نباید در مایکروویو گرم کرد؟

مایکروویو بدون شک برترین دوست یک شخص تنبل است؛ زیرا می تواند هر زمان که بخواهد غذا را دوباره گرم کند و بخورد. اگر بدانید که غذاها وقتی دوباره و در مایکروویو گرم می شوند ارزش غذایی خود را از دست می دهند، شگفت زده می شوید.

بیشتر ما عادت داریم که غذا را ذخیره و سپس آن را در زمان مصرف دوباره گرم کنیم. حال اگر به شما گفته گردد که گرم کردن مجدد برخی غذاها آن ها را سمی می نماید چه کار می کنید؟ در این جا غذاهایی را معرفی می کنیم که هرگز نباید آن ها را دوباره و در مایکروویو گرم کنید.

  • شیر مادر و غذای کودک: غذای کودک در مایکروویو می تواند به کودک آسیب برساند. امواج مایکروویو غذا را به طور ناموزونی گرم می نمایند. در نتیجه لکه های داغی ایجاد می نمایند که می توانند دهان و گلوی حساس کودک را بسوزانند. اگر احتیاج به گرم کردن شیر مادر یا غذای کودک دارید، این کار را با حرارت غیرمستقیم اجاق گاز انجام دهید. به این روش، بِن ماری گفته می گردد.
  • تخم مرغ: برای جلوگیری از تبدیل شدن تخم مرغ به بمب بخار، قبل از گرم کردن مجدد، آن را به قطعات کوچک برش دهید. بهتر است از قراردادن آن در مایکروویو خودداری کنید.
  • گوشت های فرآوری شده (سوسیس و کالباس): اغلب حاوی مواد شیمیایی و نگهدارنده هستند که عمر مفید آن ها را افزایش می دهد.
  • برنج
  • سیب زمینی
  • سبزیجات
  • و تمام مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند را اگر در ماکروویو گرم کنید، اوضاع خطرناک تر می گردد.

تا این جای مقاله، با مضرات غذای دو بار گرم شده، آشنا شدید. فهرست غذاهایی که نباید دو بار گرم شوند را هم دارید. حالا بهتر است تا دیر نشده است یک برنامه ریزی عالی برای غذاها و میان وعده ها داشته باشید. غذای تازه بخورید و از زندگی لذت کافی و وافی ببرید.

غذاهایی که میشه سرد خورد

حالا که با واقعیت های تلخی در خصوص مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند، روبه رو شدیم، بهتر نیست از غذاهای سرد و سالم استفاده کنیم؟ پیشنهاد ما برای شما استفاده از مواد غذایی سرد است. علاوه بر الویه یا ساندویچ های سرد، می توانید مواد غذایی و سبزیجات را به صورت تازه و حتی برش خورده از فروشگاه های آنلاین سفارش دهید.

غذای تازه، هم انرژی شما را تامین می نماید هم سلامتی شما را. درست کردن یک سالاد با سبزیجات تازه در محل کار، امکان پذیر است. وقت زیادی هم از شما نمی گیرد. با در نظر گرفتن این اصول، در حفظ تندرستی خود کوشا باشید.

در انتها

انتخاب غذا و یک برنامه غذایی مناسب و سالم، کیفیت زندگی شما را بهتر می نماید. بدن ما احتیاج به انرژی دارد. تنبلی و بهانه های جورواجور را کنار بگذارید. غذای سالم بخورید. از مواد غذایی تازه بهره ببرید و نکات و دستوراتی را که در این مطلب خواندید در زندگی روزمره به کار ببرید.

برای خرید مواد غذایی تازه و باکیفیت می توانید به وسیله اپلیکیشن یا وبسایت وبلاگ دانشگاه اقدام کنید. در این فروشگاه آنلاین، سبزیجات تازه و اسلایس شده را به راحتی و بدون مراجعه حضوری، تهیه و غذای خودتان را آماده کنید. نظرات و تجربیات خود را در خصوص مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند و بعلاوه خرید از وبلاگ دانشگاه مارکت بنویسید.

منبع: اسنپ مارکت

به "10 مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 مواد غذایی که نباید دو بار گرم شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید