طرز تهیه سمبوسه خوشمزه از بندری تا پیتزایی

به گزارش وبلاگ دانشگاه، سمبوسه در حقیقت نوعی دست پیچ گیاهی شامل سیب زمینی و جعفری است که در لایه ای از نان لواش پیچیده، سرخ و به همراه سس تند سرو می گردد. از آن جایی که خلاقیت و ذائقه در آشپزی دو فاکتور جدایی ناپذیر هستند، هرکس بنا به سلیقه و ذائقه خود و با توجه به فرهنگ غذایی بومی سمبوسه را به سبک و سیاق خود تهیه می نماید. در ادامه با چند مدل طرز تهیه سمبوسه از بندری گرفته تا سمبوسه پیتزایی آشنا خواهیم شد. همچنین، مراحل پیچیندن سمبوسه به شکل مثلثی و نکات و ترفند های یک سمبوسه ترد و خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه سمبوسه خوشمزه از بندری تا پیتزایی

در این مطلب می خوانید:

1. طرز تهیه سمبوسه بندری

مراحل پیچیدن سمبوسه

2. طرز تهیه سمبوسه در فر با خمیر یوفکا

3. طرز تهیه سمبوسه پنیری

4. طرز تهیه سمبوسه پیتزایی

5. طرز تهیه سمبوسه گوشت و قارچ

6. طرز تهیه سمبوسه هندی

نکاتی برای خوشمزه تر کردن سمبوسه

انواع سمبوسه ترد و خوشمزه

1. طرز تهیه سمبوسه بندری

مواد لازم
سیب زمینی2 عدد
جعفری100 گرم
نمک و زردچوبهبه میزان لازم
فلفل قرمز1 قاشق چایخوری
نان لواش4 عدد

روش تهیه

  • سمبوسه بندری ساده ترین و صد البته خوشمزه ترین نوع سمبوسه است. برای درست کردن آن تنها کافی است سیب زمینی ها را با آب و نمک بپزید.
  • پس از خنک شدن سیب زمینی ها را رنده کنید.
  • تابه را گرم نموده زردچوبه را با کمی روغن تفت دهید و سیب زمینی ها را به آن اضافه کنید.
  • نمک و فلفل آن را اندازه کنید و در نهایت جعفری ساطوری شده را به آن اضافه کنید.
  • نان لواش را به صورت نوار های بلند برش بزنید و به شکل مخروط بپیچید.
  • درون نان را با مایه سمبوسه پر کنید و در نهایت با روغن سرخ کردنی، آغاز به سرخ کردن آن ها کنید.

مراحل پیچیدن سمبوسه

برای پیچیدن سمبوسه به شکل مثلثی، همان طور که در تصویر مشاهده می کنید، ابتدا خمیر یا نان را به شکل نوار مستطیل شکل بلند ببرید. لبه پایین را به شکل مثلث تا کنید و همین الگوی مثلثی را حداقل سه مرتبه ادامه دهید تا نان به شکل مخروط در آید. در نهایت خمیر را با مواد سمبوسه پر کنید و سر آن را مطابق تصویر ببندید.

در صورت تمایل می توانید برای اطمینان از باز نشدن سمبوسه ها، یک قاشق آرد را با 1/4 پیمانه آب مخلوط کنید و به عنوان چسب برای بستن لبه های نان سمبوسه بهره ببرید.

2. طرز تهیه سمبوسه در فر با خمیر یوفکا

اگر به دنبال یک وعده غذای سبک، گیاهی و بدون روغن هستید، درست کردن سمبوسه در فر را به شما پیشنهاد می کنیم. برای این منظور باید به جای استفاده از نان لواش معمول، از خمیر یوفکا یا خمیر فیلو برای پیچیدن سمبوسه بهره ببرید. خمیر یوفکا، خمیر نازک و تردی است که به صورت آماده از سوپرمارکت ها قابل تهیه است.

روش تهیه

  • ابتدا سیب زمینی ها را بسته به ذائقه خود با سبزیجات معطر و ادویه طعم دار کنید.
  • پیشنهاد ما استفاده از جعفری، گشنیز و ساقه پیازچه است. برای ادویه هم بهتر است فلفل سیاه تازه آسیاب شده، فلفل قرمز، تخم گشنیز، زنجبیل یا پودر کاری را امتحان کنید.
  • لایه های خمیر را پس از برش زدن به شکل قیف در آورده، یک تا دو قاشق از مواد میانی درون آن بریزید و سر خمیر را ببندید.
  • پس از پر کردن مواد میانی، به یاری یک قلمو با شیر یا روغن روی سمبوسه ها را کمی مرطوب کنید، در سینی فر بچینید و در فر گرم شده با درجه حرارت 180 به مدت 5 تا 8 دقیقه تا زمانی که سمبوسه ها ترد و طلایی شوند قرار دهید.

3. طرز تهیه سمبوسه پنیری

مواد لازم
سیب زمینی3 عدد درشت
نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم
پنیر موزارلا (پیتزا)400 گرم
پنیر گودا یا فتا50 گرم
پنیر خامه ای150 گرم
خمیر یوفکا8 ورق

روش پخت

  • پنیر ها را درون میکسر بریزید و یا با پشت لیسک (کفگیر سیلیکونی) به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید.
  • در صورت تمایل مقداری آویشن و نمک به آن اضافه کنید.
  • سیب زمینی ها را بپزید؛ مربعی خرد کنید و با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید.
  • سپس خمیر یوفکا را به شکل مستطیل برش بزنید و مطابق آنچه پیش تر آموزش داده شد به شکل مثلثی بپیچید.
  • وقتی مواد سرد شد، مخلوط پنیری را به آن اضافه کنید و آن را هم بزنید.
  • خمیر را با یک تا دو قاشق از مخلوط پنیری پر کنید و در فر یا روغن داغ سرخ کنید. نیازی به غوطه ور کردن در روغن نیست، می توانید با میزان کمی روغن فقط در حد طلایی شدن خمیر سمبوسه را سرخ کنید.
  • سمبوسه پنیری را به همراه سس سفید و سس تند سرو کنید.

نکته: در صورت تمایل، شما می توانید بخش نشاسته ای یا همان سیب زمینی را از دستور حذف کنید و صرفا از مواد پنیری آن بهره ببرید؛ یک سمبوسه تماما پنیری! چه گردد!

4. طرز تهیه سمبوسه پیتزایی

مواد لازم
سیب زمینی1 عدد
سوسیس یا کالباس200 گرم
پنیر پیتزا200 گرم
پیاز1 عدد
قارچ200 گرم
فلفل دلمه خرد شده2 قاشق غذاخوری
جعفری3 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه

  • سیب زمینی را با آب و نمک بپزید تا کمی طعم دار گردد.
  • در صورت استفاده از سوسیس، سوسیس ها را رنده درشت کنید و اگر کالباس استفاده می کنید، ریز خرد کنید. در صورت تمایل می توانید از هر دو نیز به میزان دلخواه بهره ببرید.
  • پیاز نگینی شده را در تابه تفت دهید تا سبک گردد. در ادامه فلفل دلمه خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید کمی تفت داده گردد.

    در تابه دیگری قارچ های ریز خرد شده را با مقدار کمی روغن و آب لیموی تازه تفت دهید و اجازه دهید تا آب آن کاملا تبخیر گردد. برای

  • این منظور ابتدا حرارت را بالا ببرید تا قارچ ها آب بیندازند، سپس، حرارت را پایین بیاورید.
  • در این مرحله سیب زمینی پخته و رنده شده، سوسیس و کالباس و قارچ های تفت داده شده را با یکدیگر مخلوط کنید و در نهایت جعفری ساطوری شده را به آن بیفزایید.
  • ادویه های مورد نظر خود را از جمله نمک، فلفل سیاه و قرمز و … اضافه کنید.
  • درآخر پنیر پیتزا را به مواد اضافه کنید و درون خمیر یوفکا بپیچید و درون فر با حرارت 180 به مدت 8 تا 10 دقیقه بپزید.

5. طرز تهیه سمبوسه گوشت و قارچ

مواد لازم
سیب زمینی 2 عدد
گوشت چرخ نموده 200 گرم
پیاز1 عدد
جعفری 3 قاشق غذاخوری
قارچ 200 گرم
پنیر پیتزا (اختیاری) 200 گرم

دستور تهیه

  • سیب زمینی ها را با آب و نمک بپزید و پس از خنک شدن، رنده کنید. (در صورت تمایل می توانید سیب زمینی را از دستور حذف کنید و تنها از گوشت چرخ نموده بهره ببرید.)
  • پیاز خرد شده را با کمی روغن تفت دهید تا سبک گردد. سپس، به آن زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا زردچوبه کاملا رنگ باز کند.
  • گوشت چرخ نموده را به پیاز ها اضافه کنید و حین تفت دادن ادویه های مخصوص گوشت شامل تخم گشنیز، فلفل سیاه، کمی زنجبیل برای متعادل کردن طبع سمبوسه اضافه کنید.
  • قارچ های خرد شده را به همراه یک قاشق آب لیموی تازه به گوشت اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا قارچ ها آب بیاندازند و آب آن کاملا تبخیر گردد.
  • وقت آن رسیده است تا سیب زمینی رنده شده را نیز به تابه اضافه کنید و کاملا با گوشت مخلوط کنید.
  • در نهایت جعفری ساطوری شده و در صورت تمایل پنیر را اضافه کنید و سمبوسه ها را درون نان یا خمیر یوفکا بپیچید و در روغن سرخ کنید.

6. طرز تهیه سمبوسه هندی

مراحل درست کردن سمبوسه هندی مشابه به سمبوسه بندری است؛ با این تفاوت که برای ادویه از پودر کاری و گراماسالا می توانید بهره ببرید.

نکاتی برای خوشمزه تر کردن سمبوسه

  • برای سرخ کردن سمبوسه حتما از روغن سرخ کردنی که مقاومت بیشتری در برابر حرارت دارد بهره ببرید.
  • برای تهیه سمبوسه های ترد و سالم، خمیر یوفکا را جایگزین نان لواش کنید. استفاده از خمیر یوفکا این امکان را به شما می دهد که روغن کمتری در تهیه سمبوسه بکار برید و در عین حال سمبوسه های ترد تر و سالم تری داشته باشید.
  • استفاده از فلفل سبز تند خرد شده می تواند تندی مطبوعی را به سمبوسه اضافه کند.

حرف آخر

سمبوسه می تواند گزینه مناسبی برای وعده شام یا ناهار باشد. اگر به دنبال غذا های نونی ساده هستید، شما می توانید طرز تهیه 5 غذای نونی با مرغ فوری، برای شام و نهار را نیز در این مطلب دنبال کنید.

از قلم نیاندازید که تجربیات و سوالات خود را با ما و سایر همراهان انگیزه به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت جوابگوی سوالات شما خواهند بود.

منبع: مجله انگیزه

به "طرز تهیه سمبوسه خوشمزه از بندری تا پیتزایی" امتیاز دهید

5 کاربر به "طرز تهیه سمبوسه خوشمزه از بندری تا پیتزایی" امتیاز داده اند | 4.6 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سمبوسه خوشمزه از بندری تا پیتزایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید